Fisherman’s Wharf in San Francisco

Niemand had in het verleden ooit kunnen vermoeden dat Fisherman’s Wharf in de loop der jaren zou uitgroeien tot één van de populairste locaties van het prachtige San Francisco. Toch is dat wel degelijk wat er met de oude zeeliedenbuurt is gebeurd. Tegenwoordig zijn er verspreid over Fisherman’s Wharf heel wat leuke, authentieke restaurants terug te vinden. Daarnaast tref je hier ook menig aantal trendy cafés aan. Eveneens een niet onbelangrijk kenmerk van Fisherman’s Wharf is dat ze uitkijkt op de zogenaamde ‘Rock’, beter bekend als Alcatraz. Wil jij tijdens jouw bezoek aan San Francisco ook graag kennismaken met al het moois dat Fisherman’s Wharf te bieden heeft? Neem dan zeker even de informatie door op deze pagina!

Wat maakt Fisherman’s Wharf zo bijzonder?

Elke stad heeft wel een bepaalde wijk of een bepaald district welke er op vlak van populariteit tussenuit springt. Fisherman’s Wharf in San Francisco is zeker één van die wijken. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. Natuurlijk zijn er de vrolijk uitziende zeeleeuwen aan Pier 39 welke gegarandeerd een lach op het gezicht van elke toerist toveren. Daarnaast hangt er echter in Fisherman’s Wharf ook een erg gezellige sfeer. De vele uitnodigende restaurantjes en terrasjes die hier zijn terug te vinden zorgen er voor dat het hier altijd heerlijk vertoeven is. Houdt je partner er vooral van om te gaan winkelen? Ook in dat geval is een bezoek brengen aan Fisherman’s Wharf gegarandeerd een aanrader!

Een bezoek aan Pier 39 in Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf in San Francisco staat natuurlijk ook bekend omwille van de aanwezigheid van Pier 39. Dit populaire winkelgebied bevindt zich in het oosten van Fisherman’s Wharf. Je bezoekt Pier 39 echter niet uitsluitend om te winkelen. Iconisch zijn namelijk de vele foto’s die hier worden genomen van de Californische zeeleeuwen. Zij kiezen er dan ook massaal voor om op de manier te komen uitrusten. Op deze manier ontstaat een ongelofelijk fotogeniek beeld welke alle bezoekers zal weten te overtuigen.

Wanneer je tijdens de ochtend of in de avond Fisherman’s Wharf bezoekt zal je kunnen vaststellen dat ook sportieve locals (en toeristen) dit gebied een warm hart toedragen. Je kan er dan ook steevast heel wat joggers aantreffen die langs de kaai lopen. Wil je graag vanuit Fisherman’s Wharf nog enkele leuke uitstapjes naar de omgeving ondernemen? Dat is zeker mogelijk. Ook andere delen van San Francisco zoals met name Chinatown, Lombard Street evenals North Beach zijn immers op een boogscheut van Fisherman’s Wharf terug te vinden.

Wanneer kan je best zeeleeuwen spotten bij Pier 39?

Heel wat mensen die een bezoek brengen aan Fisherman’s Wharf en dan in het bijzonder aan Pier 39 kijken uit naar het aanschouwen van de zeeleeuwen die hier (bijna) altijd zijn terug te vinden. Tijdens enkele maanden in het jaar is het echter mogelijk dat je toch teleurgesteld zal worden. Dit geldt in het bijzonder voor de maanden juni en juli. Tijdens deze maanden reizen heel wat dieren immers naar hun paargronden. Deze gronden zijn heel wat zuidelijker gelegen. Ze bevinden zich dan ook in het Channel Islands National Park. Dit kan er voor zorgen dat Fisherman’s Wharf in San Francisco en zeker Pier 39 tijdelijk een stuk leger kan ogen. In de loop van de maand augustus zijn de vrolijk uitziende dieren echter weer terug!

Op excursie naar Alcatraz vanuit Fisherman’s Wharf

Wat veel mensen niet weten is dat er vanuit Fisherman’s Wharf tal van verschillende veerboten vertrekken. Enkele van deze boten nemen je mee naar het voormalige gevangeniseiland Alcatraz. Ondanks het feit dat er op vandaag nog maar drie routes over zijn gebleven van de kabeltram van San Francisco vertrekken er twee vanuit Fisherman’s Wharf. Wil je dus met andere woorden één of meerdere routes afleggen met de iconische tram van San Francisco? Ook in dat geval is het interessant om daarvoor een bezoek te brengen aan Fisherman’s Wharf!

Wanneer kan je best Fisherman’s Wharf in San Francisco bezoeken?

Fisherman’s Wharf in San Francisco geniet zoals reeds aangegeven op deze pagina een ongelofelijke populariteit. Dit zorgt er voor dat het er eigenlijk altijd behoorlijk druk is. Wil je graag kunnen genieten van deze omgeving in relatieve rust? In dat geval doe je er goed aan om in alle vroegte naar Fisherman’s Wharf te komen. Echter spelen tegenwoordig heel wat mensen met dit idee waardoor het er zelfs tijdens de vroege ochtenduren behoorlijk druk kan zijn.

Ook wanneer je ’s avonds een bezoek brengt aan Fisherman’s Wharf zal je kunnen vaststellen dat er menig aantal mensen graag nog even een leuke wandeling doorheen het gebied willen maken. Dit alles zorgt er voor dat je de gezellige drukte in Fisherman’s Wharf als toerist eigenlijk maar beter gewoon kan omarmen.