Bezienswaardigheden San Francisco

San Francisco is in vele opzichten een bijzondere stad. Niet alleen beschikt ze over een zeer open mentaliteit, daarnaast huisvest ze ook enkele bijzondere bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheden van San Francisco zijn uiteraard de Golden Gate Bridge en het voormalige gevangeniseiland Alcatraz, maar deze stad heeft nog veel meer te bieden. Stel jij je ook nog de vraag wat te doen in San Francisco en zou je hier graag een antwoord op willen krijgen? Wij laten je op deze pagina alvast kennismaken met de belangrijkste en niet te missen bezienswaardigheden in San Francisco!

Top 10 bezienswaardigheden van San Francisco

Er zijn zowel in de stad San Francisco als in haar onmiddelijke omgeving heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden. De kans dat je ze tijdens jouw vakantie of rondreis doorheen de USA allemaal zal kunnen bezoeken is echter klein. Omwille van deze reden maken veel mensen voor aanvang van hun vakantie een soort van top 10 met belangrijke bezienswaardigheden in San Francisco op. Ben jij dat eveneens van plan? Wij hebben alvast even onze top 10 voor jou op een rijtje gezet:

  1. De Golden Gate Bridge;
  2. Alcatraz;
  3. Alamo Square;
  4. Chinatown;
  5. Fisherman’s Wharf met Pier 39;
  6. Het Golden Gate Park;
  7. De Transamerica Pyramid;
  8. Het Fine Arts Museum of San Francisco;
  9. De authentieke San Francisco tram;
  10. Union Square;

Het spreekt echter voor zich dat San Francisco nog heel wat meer mooie bezienswaardigheden telt. Zo moet je zeker ook eens Lombard Street bezoeken en is ook het Muir Woods National Monument een absolute aanrader.

De Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is natuurlijk de bekendste bezienswaardigheid van San Francisco. Ondanks het feit dat deze iconische brug tot de verbeelding spreekt blijft ze bezoekers toch keer op keer verrassen. De Golden Gate Bridge staat er om bekend het schiereiland van San Francisco te verbinden met Marin County. Volgens de meest recente cijfers op moment van schrijven wordt deze brug elk jaar opnieuw door zo’n slordige 9 miljoen mensen bezocht. De Golden Gate Bridge is één van de meest kenmerkende bezienswaardigheden van San Francisco, niet alleen door haar omvang, maar ook door haar vormgeving evenals kleur. De brug beschikt over een trottoir welke over een lengte beschikt van zomaar even 1,7 mijl. Bij een bezoek aan deze brug is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat rolschaatsen evenals honden niet zijn toegelaten.

Alcatraz

Het bekende, maar ook ietwat lugubere eiland Alcatraz welke is gelegen in de baai van San Francisco deed tussen 1934 en 1963 dienst als zwaar beveiligde gevangenis. Door de jaren heen is ze echter uitgegroeid tot één van de belangrijkste bezienswaardigheden in San Francisco. Een groot deel van deze populariteit heeft het eiland uiteraard te danken aan de vele films die er over zijn gemaakt. Op vandaag is Alcatraz één groot museum welke eigenlijk niet mag ontbreken op jouw verlanglijstje voor San Francisco, in tegendeel. Bovendien worden er vaak (unieke) tentoonstellingen gehouden waardoor er heel wat mensen tijdens hun Amerika reizen zelfs meerdere malen deze locatie komen bezoeken. Let wel, om Alcatraz te bereiken dien je een ferry te nemen vanaf het vasteland.

alcatraz234

Fisherman’s Wharf

Het hoeft niet te verbazen dat zowel de locals als de bezoekers van de stad San Francisco zich vaak opperbest voelen in Fisherman’s Wharf. Wil je graag de meest luie zeehonden ter wereld aanschouwen? Dan is Pier 39 de absolute place to be! Tientallen zeehonden genieten hier steevast van het lekkere zonnetje. Dit gezegd zijnde zijn de zeehonden lang niet de enige reden om je naar Fisherman’s Wharf te begeven tijdens je verblijf of bezoek aan San Francisco. Zo kan je hier vooral tijdens de zomermaanden rekenen op heel wat entertainment en zijn er tal van uitstekende visrestaurants terug te vinden. Eén ding staat in ieder geval vast, de sfeer die vaak heerst in Fisherman’s Wharf is er eentje die je absoluut eens geproefd moet hebben!

Tip! Boek de toegangskaarten voor de bezienswaardigheden in San Francisco op voorhand!

Verschillende bezienswaardigheden van San Francisco genieten een ongelofelijke populariteit. Dit geldt bijvoorbeeld onder meer voor het eiland Alcatraz. Een belangrijk nadeel om rekening mee te houden is dat voor verschillende bezienswaardigheden (waaronder ook Alcatraz) geldt dat er slechts een beperkt aantal mensen per dag een ticket kunnen kopen. Mede omwille van deze reden dien je, je vaak voor te bereiden op zeer lange rijen waardoor een belangrijk deel van je vakantie verloren zal gaan. Wil je graag die ellenlange wachtrijen vermijden? Dan is het sterk aangeraden om de tickets voor de bezienswaardigheden die je wenst te bezoeken op voorhand online aan te kopen!