San Francisco

San Francisco is ongetwijfeld één van de bekendste steden van Amerika. Er zijn heel wat verschillende zaken die deze Californische stad kenmerken. Uiteraard wordt er hierbij vaak in eerste instantie gedacht aan de Golden Gate Bridge. Daarnaast staat San Francisco echter eveneens bekend als één van de meest tolerante steden van de Verenigde Staten. Dit maakt ze een geliefkoosde bestemming voor zowel groepen als individuele reizigers. De bevolking van San Francisco is niet alleen vriendelijk en gastvrij, daarnaast hebben ze ook veel respect voor elkaar. Overweeg jij ook om op vakantie te gaan naar San Francisco, maar wil je graag eerst wat meer te weten komen over deze stad? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Waarom naar San Francisco reizen?

Er zijn behoorlijk wat redenen aan te halen waarom San Francisco wordt aanzien als één van de populairste steden van Amerika. In eerste instantie staat ze er bijvoorbeeld om bekend over een zeer multicultureel karakter te beschikken. Overal in de stad zijn dan ook sporen terug te vinden van verschillende culturen. Uiteraard komt dit onder meer tot uiting in Chinatown, maar wat ook te denken van de vele Italianen, Japanners, Mexicanen en Russen die naar deze omgeving zijn verhuisd? Heel wat verschillende culturen leven hier reeds vele jaren lang vredig naast elkaar. San Francisco is gebouwd op 43 heuvels waardoor heel wat locals en bezoekers prefereren om de kabeltram te nemen. Dit is dan ook één van de meest typische vervoermiddelen in de stad.

Dat San Francisco een bijzondere populariteit geniet bij reizigers hoeft eveneens niet te verbazen, in tegendeel. Deze stad in California beschikt dan ook over een overweldigend aanbod op vlak van cultuur. Reeds in de negentiende eeuw stond San Francisco er om bekend over een ronduit verbluffend cultureel aanbod te beschikken. Dat is echter niet alles. Ook de theater-, film- evenals muziekwereld van San Francisco bruist tegenwoordig als nooit tevoren. Ben jij iemand die er wel van houdt om tijdens een vakantie een flink stapje in de wereld te zetten? In dat geval zal ook het uitgaansleven van San Francisco je ongetwijfeld weten te verbazen!

De bezienswaardigheden van San Francisco

Wie San Francisco zegt denkt uiteraard meteen aan de bekende Golden Gate Bridge. Hoe bekend en interessant deze bezienswaardigheid ook mag zijn, San Francisco heeft haar bezoekers nog heel wat meer te bieden. Tijdens een vakantie of een bezoek aan San Francisco doe je er dan ook steeds goed aan om stil te blijven staan bij de volgende bezienswaardigheden:

 • Het eiland Alcatraz;
 • Fisherman’s Wharf;
 • Golden Gate Park;
 • Pier 39;
 • Het prachtige Lombard Street;
 • Muir Woods National Monument;
 • Het Palace of Fine Arts;
 • De Japanese Tea Garden;
 • Baker Beach (met uitzicht op de Golden Gate Bridge);

Interessante excursies vanuit San Francisco

De gunstige ligging van San Francisco zorgt er voor dat je tijdens je vakantie ook altijd kan overwegen om één of meerdere excursies naar de omgeving te ondernemen. Wanneer je dat doet zal je kunnen vaststellen dat niet alleen San Francisco als stad, maar ook diens omgeving ongelofelijk veel moois voor haar bezoekers in petto heeft. Enkele mogelijks interessante excursies die je zou kunnen overwegen zijn onder meer:

 • Een rondvaart waarbij je de prachtige waterkant van San Francisco ontdekt;
 • De San Francisco Golden Gate Park Segway Tour;
 • Een excursie vanuit San Francisco naar Yosemite Park;
 • Een excursie vanuit San Francisco naar het eiland Alcatraz;
 • De Sonoma Valley Half-Day Wine Country Tour;
 • De Monterey en Carmel Day Your;

Uiteraard kan je er voor kiezen om de verschillende bezienswaardigheden van zowel San Francisco zelf als haar omgeving individueel te ontdekken. Echter zal je kunnen vaststellen dat het boeken van een excursie zomaar een extra interessante meerwaarde met zich mee zal brengen. Dit is in de praktijk dan ook altijd het overwegen absoluut meer dan waard.

Vliegen naar San Francisco

Het boeken van vliegtickets naar San Francisco gebeurt in het merendeel van de gevallen naar San Francisco International Airport. Dit is dan ook de belangrijkste luchthaven van de regio. Sterker nog, het is één van de drukste luchthavens ter wereld. De gemiddelde vluchtduur van België en Nederland naar deze stad aan de westkust van Amerika bedraagt ongeveer 9 uur. Dit uiteraard op voorwaarde dat er gebruik wordt gemaakt van een rechtstreekse vlucht. Ga je van een andere bestemming in Amerika naar San Francisco vliegen? Overweeg dan ook eens Oakland International Airport. Deze luchthaven bevindt zich op ongeveer 25 kilometer van San Francisco en kenmerkt zich door heel wat voordeligere vluchten.

Wil je graag naar San Francisco vliegen vanuit België of Nederland? Dan bestaan daar verschillende mogelijkheden voor. Je moet er wel voor aandachtig zijn dat heel wat van deze vluchten worden uitgevoerd met een tussenstop. Daardoor kan de totale vluchtduur mogelijks behoorlijk oplopen. In de praktijk is er dan al snel sprake van een vluchtduur van zo’n 14 à 15 uur afhankelijk van het vluchtschema. Enkele luchtvaartmaatschappijen die vanuit België naar San Francisco vliegen zijn:

 • Scandinavion Airlines;
 • Aer Lingus;
 • Swiss International Air Lines;
 • United Airlines;
 • Brussels Airlines;
 • Lufthansa;
 • Air Canada;

Vliegtickets Amsterdam San Francisco

Omdat er vanuit België eigenlijk slechts een handvol vluchten rechtstreeks naar San Francisco vliegen opteren heel wat reizigers er voor om vanuit Amsterdam te vliegen. Vanaf de luchthaven van Schiphol worden er door heel wat verschillende luchtvaartmaatschappijen rechtstreekse vluchten uitgevoerd naar San Francisco. Wil jij ook graag een vliegticket Amsterdam San Francisco boeken? In dat geval is dat mogelijk bij de volgende maatschappijen:

 • Lufthansa;
 • United Airlines;
 • Delta Airlines;
 • KLM-Royal Dutch Airlines;

De prijs  die je betaalt voor een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar San Francisco ligt doorgaans een beetje in lijn met de prijzen van de indirecte vluchten van België naar San Francisco. Echter zorgt het aanzienlijk betere reiscomfort (de reistijd is korter en er is geen sprake van vervelende wachttijden) er voor dat heel wat Belgische reizigers toch uitwijken naar de luchthaven van Schiphol voor hun vlucht naar San Francisco!

Hoe verblijven in San Francisco?

San Francisco staat er om bekend over een uitstekende toeristische infrastructuur te beschikken. Dit betekent dat je een keuze kan maken uit een ongelofelijk groot aanbod met verschillende hotels. Enkele absolute toppers in San Francisco zijn onder meer het ‘Omni San Francisco’ evenals het ‘Hotel Nikko San Francisco’ en het ‘Orchard Hotel’. Wil je liever niet in een hotel, maar wel in een appartement verblijven? Ook dat is mogelijk. Het aanbod met appartementen mag in San Francisco dan wel wat beperkter zijn, met namen zoals de ‘Amazing Penthouse – Central’ evenals het ‘Spectacular View Apartement in San Francisco’ kan je toch genieten van een werkelijk onvergetelijk verblijf. Reis je met een beperkt budget naar San Francisco? Dan kan je een verblijf overwegen in één van de verschillende hostels die de stad rijk is. Enkele aanraders op dit vlak zijn het ‘HI San Francisco Downtown Hostel’ evenals het ‘USA Hostels San Francisco’. Het spreekt voor zich dat er in San Francisco ook tal van verschillende motels evenals bed & breakfasts zijn terug te vinden.

Wat met het weer in San Francisco?

Op vlak van weer in San Francisco kan er in eerste instantie worden vastgesteld dat de verschillen in temperatuur in de stad behoorlijk klein zijn tussen de winter en de zomer. De warmste maand van het jaar is doorgaans de maand september en dus niet de klassieke maanden juli of augustus. Mensen die houden van veel zon zullen in San Francisco zeker tijdens de zomermaanden ruimschoots aan hun trekken komen. De neerslaghoeveelheden zijn dan immers ongelofelijk beperkt. De zon laat zich in de maanden juli, augustus en september dan ook maar liefst 95 procent van de tijd zien! De winters zijn in San Francisco een stuk minder zonnig.

Tijdens de maanden december en januari kan er worden vastgesteld dat de lucht boven San Francisco doorgaans erg bewolkt is. Kenmerkend voor zowel de lente evenals het najaar is bovendien de mist die vanaf de zee het land optrekt. Dit verschijnsel is behoorlijk typisch voor deze regio. De mist wordt dan ook veroorzaakt door de verschillen in temperatuur tussen het koele zeewater evenals de warmte verder landinwaarts. Tijdens de zomermaanden doet dit fenomeen zich vooral tijdens de ochtend voor. Daarna klaart de lucht relatief snel op waardoor er alsnog perfect kan worden genoten van een aangenaam zonnige dag.

De tijd in San Francisco

Het is algemeen bekend dat je tijdens een rondreis doorheen de Verenigde Staten te maken kan krijgen met verschillende tijdzones. Aan de westkust verschilt de tijd dan ook in vergelijking met de oostkust van de Verenigde Staten. De tijdzone waar San Francisco in valt is uiteraard afhankelijk van de periode van het jaar. Dit uit zich als volgt:

 • Tijdens de wintertijd valt San Francisco in de UTC -8 tijdzone;
 • Tijdens de zomertijd valt San Francisco in de UTC -7 tijdzone;

Concreet betekent bovenstaande dat de tijd in San Francisco standaard 9 uur vroeger is in vergelijking met België en Nederland. Belangrijk om rekening mee te houden is dat er hiervoor twee uitzonderingen gelden. Tussen de tweede en de laatste zondag van maart evenals tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november bedraagt het tijdsverschil tussen San Francisco en België immers slechts 8 uur.