Monterey Californië

Er kan naar Monterey op tal van verschillende manieren worden verwezen. Zo is er in eerste instantie het schiereiland Monterey. Deze bestaat uit vier stadjes, namelijk Pacific Grove, Asilomar, Carmel en natuurlijk ook de gelijknamige hoofdstad Monterey. Deze laatste is de oudste hoofdstad van California en beschikt ook op toeristisch vlak over heel wat sterke troeven. Overweeg jij ook om een vakantie te ondernemen naar de baai van Monterey? Wil je daarom graag nu al iets meer te weten komen over de geweldige stad Monterey in California en wat ze allemaal voor haar bezoekers in petto heeft? In dat geval ben je daarvoor hier op deze pagina zeker en vast aan het juiste adres!

Monterey

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven kan er naar Monterey in verschillende vormen worden verwezen. Zo is er in eerste instantie de plaats Monterey. Deze uit zich in principe als niets meer of minder dan een kleine vlekje aan de indrukwekkende Stille Oceaan. Het is niet zozeer de hoofdstad zelf, maar vooral de baai van Monterey welke deze plaats zo populair hebben gemaakt. De stad zelf heeft een belangrijk deel van haar bekendheid dan ook weten te verkrijgen door John Steinbeck. In het bijzonder zijn verhaal ‘Cannerey Row’ heeft geholpen om Monterey echt op de kaart te zetten.

Tijdens een heldere dag is het mogelijk om vanuit Monterey Santa Cruz te zien liggen. Deze is uiteraard gelegen aan de andere kant van de baai. Wat veel mensen niet weten is dat er zich hier onder het zeeoppervlak een indrukwekkende trog bevindt. Deze zou op vlak van omvang en allure zomaar vergelijkbaar zijn met de Grand Canyon. De trog zou dwars door de baai heen lopen en dat heeft zo zijn invloed op het onderwaterleven. Leven dat zich doorgaans slechts uitsluitend op in de allerdiepste contreien van de zee bevindt komt hier tot op slechts enkele honderden meters van de kust.

De baai van Monterey

Heel wat mensen die er door de jaren heen voor hebben gekozen om kennis te maken met de baai van Monterey hebben gesteld dat dit veruit één van de mooiste natuurgebieden is van de Verenigde Staten. Het aantal dieren die hier leven zijn werkelijk niet of nauwelijks te tellen. Het gaat hierbij dan ook niet alleen om vele duizenden ongewervelde dieren, maar ook om honderden soorten vis evenals honderden vogels en een indrukwekkende hoeveelheid zeezoogdieren. Dit hoeft op zich echter misschien ook niet zo te verbazen. De baai van Monterey strekt zich namelijk uit over een indrukwekkende 200 kilometer tussen San Francisco en Monterey. Het leven dat zich in de baai bevindt wordt beschermd door de Monterey Bay National Marine Sanctuary.

Kenmerkend voor het water in de baai van Monterey is dat het zeeoppervlak niet zelden wordt bedekt met hele tapijten van kelp. Het betreft hier een berucht zeewier welke er om bekend staat dagelijks met zomaar even 12 centimeter te kunnen groeien. Uiteindelijk zou ze dan ook een lengte kunnen bereiken tot wel 30 meter. Komt er een storm voorbij die de kelp in één klap weet weg te toveren? Dan is ze er gewoon binnen enkele seizoenen weer terug!

De bezienswaardigheden van Monterey

Monterey en dan in het bijzonder de baai van Monterey is door de jaren heen op toeristisch vlak steeds populairder geworden. Dit is in eerste instantie te wijten aan de verschillende bezienswaardigheden die je hier terug kan vinden. Enkele niet te missen toppers zijn op dit vlak:

 • De Monterey Bay Aquarium;
 • Cannery Row;
 • Old Fisherman’s Wharf;
 • Del Monte Beach;
 • De Coast Guard Pier;
 • Het Monterey Bay Coastal Trail;
 • Het Monterey Museum of Art;

Wanneer je, je de vraag stelt “wat te doen in Monterey?” zal je sowieso verder willen kijken dan alleen maar de stad. Het is dan ook mogelijk om tal van verschillende unieke excursies te boeken naar de omgeving. Monterey staat er dan ook om bekend een ongelofelijk veelzijdige vakantiebestemming te zijn.

Uitgelichte bezienswaardigheid: ‘Het Monterey Aquarium’

Tijdens een bezoek aan Monterey mag je absoluut het ‘Monterey Aquarium’ niet over het hoofd zien. Het betreft hier een privé-museum waarvan we het bestaan te danken hebben aan David Packard. Zoals zijn achternaam reeds laat vermoeden betreft het hier de stichter van het bedrijf Hewlett-Packard. Hij werd in Monterey geboren en heeft twee dochters die werkzaam zijn in de zeebiologie. Omwille van deze redenen besloot Packard uiteindelijk een groot deel van diens familiekapitaal te investeren in de oprichting van dit bijzondere aquarium.

Het Monterey Aquarium is gelegen aan Cannery Row, de historische wijk van de stad. In het verleden waren hier menig aantal visverwerkingsfabrieken terug te vinden. Het waren deze fabrieken welke overigens dienst hebben gedaan als inspiratie voor het bekende boek van John Steinbeck. Het museum is op vandaag terug te vinden op de plaats waar vreoger de grootste conservenfabriek was terug te vinden, namelijk de zogenaamde Hovden Cannery. Het Monerey Aquarium is absoluut één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio.

Excursies om te ondernemen vanuit Monterey

Monterey staat er om bekend een uitstekende uitvalsbasis te zijn om een bezoek te brengen aan de omgeving. Je zal dan ook steeds kunnen vaststellen dat er vanuit Monterey heel wat fantastische excursies worden georganiseerd. Wij hebben alvast enkele interessante voor jou op een rijtje gezet:

 • De Monterey en Carmel Day Tour met Monterey Bay Aquarium;
 • Een Monterey Catamaran Zeilcruise;
 • De Monterey 17-Mile Drive Bike Tour;
 • De Monterey Schilderachtige Fietstocht “Big Little Lies”

Bovenstaand lijstje met excursies vanuit Monterey maakt duidelijk dat heel wat van de activiteiten zich richten op de meer actieve reizigers. Ben jij bijvoorbeeld iemand die er van houdt om de omgeving in te trekken met de fiets? Dan zijn er enkele werkelijk zeer mooie excursies welke je vanuit Monterey kan ondernemen!

Walvissen spotten in de baai van Monterey

Heb je er altijd van gedroomd om een walvis te kunnen spotten in zijn natuurlijke leefomgeving? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Monterey en dan uiteraard in het bijzonder de baai van Monterey staat er namelijk om bekend één van ’s werelds beste locaties te zijn om walvissen te kunnen spotten. Een walvis spotten is dan ook bij nagenoeg elke excursie die wordt georganiseerd gegarandeerd.

Zou je tijdens jouw verblijf in Monterey ook graag walvissen willen spotten? In dat geval wordt het steeds sterk aangeraden om daarvoor een speciale excursie te boeken. De “Monterey Bay: Excursie Walvis Spotten” is één van de mooiste excursies die je vanuit Monterey kan ondernemen. Tijdens deze drie à vier uur durende excursie kan je rekenen op een uitgebreide toelichting die wordt gegeven door een bioloog of natuuronderzoeker. Dit gegeven maakt deze excursie in de praktijk alleen maar nog interessant.

Verblijven in Monterey

De populariteit van Monterey op toeristisch vlak heeft er voor gezorgd dat de toeristische infrastructuur hier door de jaren heen aanzienlijk is uitgebreid. Reizigers die er reeds voor hebben gekozen om in Monterey te verblijven prijzen in het bijzonder het uitermate kwalitatieve aanbod met hotels. In dit aanbod zijn zelfs enkele absolute toppers terug te vinden. Interessante hotels waar je bij kan boeken voor jouw verblijf in Monterey zijn onder meer:

 • Monterey Plaza Hotel & Spa;
 • InterContinental The Celement Monterey;
 • Portola Hotel & Spa;
 • Best Western Plus Victorian Inn;
 • Hotel 1110;

Wil je liever niet verblijven in één van de hotels in Monterey? Ook dat is geen probleem. Er worden dan ook nog heel wat andere potentieel interessante accommodaties ook aangeboden. Zo kan je nog een keuze maken uit diverse motels en bed & breakfasts, maar behoren ook vakantiehuizen tot de mogelijkheden. In het bijzonder mensen die in groep naar Monterey afreizen zullen er van houden om te verblijven in één van de vakantiehuizen die worden aangeboden. Met name de 3740 Sanctuary in the Dunes is op dit vlak een ware topper van formaat.

Het weer in Monterey

Wanneer je een vakantie plant naar Monterey zal je, je uiteraard ook graag even willen verdiepen in het te verwachten weerbeeld. Het weer in Monterey wordt bepaald door het mediterraan klimaat waar deze regio over beschikt. Dit resulteert in hete en droge zomers gecombineerd met winters waarin zachte temperaturen het weerbeeld bepalen. Net omwille van de heerlijke, zomerse temperaturen wordt het vooral aangeraden om Monterey te bezoeken tijdens de zomermaanden.

De maanden juni tot en met oktober worden dan ook globaal gezien bestempeld als de beste reistijd voor een bezoek aan de omgeving. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het dan in Monterey behoorlijk druk kan zijn. Populaire excursies zoals bijvoorbeeld deze om walvissen te spotten worden dan ook beter op voorhand geboekt. Dit niet in het minst wanneer je slechts even in Monterey verblijft.

De hoogste temperatuur in Monterey wordt doorgaans bereikt in de maand september. De gemiddelde temperatuur ligt dan op zo’n 23 graden. De laagste temperatuur is voelbaar in de maand februari. Ook dan ligt de gemiddelde temperatuur in Monterey nog steeds rond de 14 graden. Jammer genoeg is de maand februari wel degene waarin de meeste neerslag valt. Wil je dus met andere woorden kunnen rekenen op zo goed mogelijk weer in Monterey? In dat geval bieden de zomermaanden je daar de best mogelijke garantie op!