Los Angeles

Los Angeles is de tweede grootste stad van Amerika en dat merk je aan alles. Veel toeristen die Los Angeles op hun planning hebben staan kiezen er evenwel voor om hier slechts één dag door te brengen. Dit is overigens niet altijd een keuze, want vaak is er gewoon geen tijd om er langer te vertoeven. Wil je echter alle pareltjes van Los Angeles op een vrij ontspannende manier kunnen ontdekken? In dat geval is zo’n drie dagen toch echt het minimum. Denk je er aan om binnenkort een reis te ondernemen naar Los Angeles? In dat geval zal de informatie op deze pagina je alvast op weg helpen!

De stad van de sterren

Los Angeles en Hollywood worden vaak in één adem genoemd. Tijdens een verblijf in Los Angeles kan je zelfs speciale tours boeken die je langs de huizen van wereldsterren voert. Laat je echter niet verrassen. Er zijn verschillende op het eerste zicht bezienswaardige locaties in LA die eigenlijk helemaal niet zo interessant zijn. Een bekend voorbeeld hiervan is Hollywood Boulevard. Buiten het feit dat deze straat (want dat is het, niets meer, niets minder) bijzonder toeristisch is kan ze ook een flinke opknapbeurt gebruiken. Zijn je verwachtingen een beetje naar omlaag bijgesteld? Ga dan natuurlijk wel zeker de Walk of Fame bezoeken en vergeet ook niet om te genieten van het uitzicht vanuit het Hollywood & Highland Center. Hier kan je namelijk winkelen met zicht op het Hollywood Sign!

hollywood-boulevard los-angeles-city-hall

Aanraders om te bezoeken

Ondanks het feit dat Hollywood Boulevard aan een grondige renovatie toe is mag je deze locatie uiteraard niet over het hoofd zien. The Getty Center is eveneens een aanrader. Het museum herbergt een enorme collectie kunst die jou als kunstliefhebber ongetwijfeld zal aanspreken. Heb je helemaal niets met kunst? In dat geval kan je, je laten verbazen door het ongeëvenaarde uitzicht dat je van hieruit over de stad hebt. Vergeet tijdens een bezoek aan LA zeker niet om in je achterhoofd te houden dat deze stad uit een groot aantal zeer karakteristieke wijken bestaat. Een aanrader op dit vlak is onder meer Japantown met haar budhistische tempels. Vergeet ook zeker niet de Los Angeles City Hall met een bezoekje te verblijden en wat ook nog te denken van het historische treinstation Los Angeles Union Station? Het zijn stuk voor stuk locaties die zeker en vast de moeite waard zijn om even bij stil te blijven staan.

Heerlijk vertoeven aan Venice Beach

Zou je graag tijdens je vakantie in Los Angeles ook even gewoon willen kunnen genieten? In dat geval is een bezoekje brengen aan Venice Beach een absolute aanrader. Dit strand beschikt over een lange boulevard waar heel wat leuke shops aan zijn terug te vinden. Daarnaast zal je, je verbazen over de vele bijzondere mensen die steevast op dit strand vertoeven. Geen betere plaats om een lekkere cocktail te drinken onder de Amerikaanse zon!

venice-beach santa-monica-pier

Winkelen in Los Angeles

Bijzonder veel mensen willen tijdens hun vakantie in Los Angeles de nodige tijd uittrekken om te gaan winkelen. Winkelen tussen de sterren lijkt voor veel mensen (vooral dames) dan ook een droom die werkelijkheid wordt. Een uitstekende plaats om dit te doen is ongetwijfeld The Grove in West-Hollywood. Je vindt hier namelijk een openlucht winkelcentrum terug waar verschillende mooie winkels in zijn terug te vinden. Enkele namen die je hier opmerkt zijn (of hoe kan het ook anders) Victoria’s Secret evenals Abercrombie & Fitch. Heb je even genoeg gezien van Hollywood en LA en wil je nu even voordelig wat nieuwe spullen kopen voor in de kleerkast? In dat geval ben je hier zeker en vast aan het juiste adres!

Is Los Angeles wel veilig?

Los Angels heeft een vrij slechte reputatie die gelukkig voor het overgrote merendeel wordt veroorzaakt door de Amerikaanse crime-series. Niet zelden wordt hier benadrukt hoe gevaarlijk Los Angeles wel niet kan zijn. We willen dit meteen overboord gooien. Uiteraard is Los Angeles een grootstad en zijn er zeker wijken waar je als toerist echt niks te zoeken hebt (voorbeelden hiervan zijn Compton en Inglewood), maar wanneer je, je gezond verstand gebruikt zal je hier echt geen problemen ervaren. Je moet er wel mee kunnen leven dat het straatbeeld voor een niet onaanzienlijk deel bestaat uit zwervers. Wees hier echter niet bang voor, ze doen helemaal niemand kwaad! Dat LA eigenlijk best een veilige stad is blijkt onder meer uit het feit dat mensen er veelal geen probleem mee hebben om zomaar hun voordeur open te laten staan. Je kan dus met een gerust hart (en zeker overdag) deze prachtige stad ontdekken.