California

hollywood-signEén van de populairste Amerikaanse staten is ongetwijfeld California. De reden voor deze populariteit hoeven we op zich niet ver te zoeken, in tegendeel. California biedt de reiziger namelijk alles waar hij of zij naar op zoek is. Je ontdekt hier fantastische en ronduit imposante steden, je proeft er de ultieme luxe van de filmsterren, ervaart er de uitmuntende natuurpracht van één van de mooiste nationale parken ter wereld en ook voor kinderen heeft deze staat heel moois tot zelfs ronduit unieks te bieden. Ben jij ook van plan om een vakantie naar het prachtige California te boeken, maar zou je graag eerst een beetje meer informatie willen over wat er allemaal te ontdekken valt in deze staat? In dat geval ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Prachtige, tot de verbeelding sprekende steden

Wanneer je er voor kiest om een rondreis doorheen indrukwekkend California te boeken spreekt het voor zich dat je graag kennis zal willen maken met enkele van de meest tot de verbeelding sprekende steden van de Verenigde Staten. We hebben het hierbij uiteraard over San Francisco, maar wat ook te denken van de thuis van de sterren Los Angeles? Tijdens een bezoek aan San Francisco ontdek je niet alleen de indrukwekkende Golden Gate Bridge, bovendien kan je ook nog eens een bezoek brengen aan het eiland Alcatraz. Ontdek verder delen van de stad met de authentieke kabeltrams en vergeet zeker niet om de vele prachtige winkels in deze stad te ontdekken.

Een andere stad in de staat California waar je op z’n minst toch één keer moet zijn geweest is Los Angeles. De afstand tussen LA en San Francisco bedraagt zo’n 382 mijn en met de auto doe je er doorgaans al snel 5 uur en 30 minuten over. De bezienswaardigheden of locaties die je hier kan ontdekken spreken een beetje voor zich. Los Angeles is een stad die geheel in de ban is van de filmwereld. Breng dan ook zeker een bezoek aan Hollywood en Beverly Hills, maar wat ook te denken van de Universal Studios? Wil je graag even relaxen na een lange dag in de filmwereld te hebben doorgebracht. Dan is even vertoeven aan de stranden van Malibu altijd een aanrader! Wie weet loop je er wel enkele filmsterren tegen het lijf!

san-francisco-1 los-angeles-1

Indrukwekkende, nationale parken

Een rondreis doorheen California is niet compleet zonder even stil te blijven staan bij de indrukwekkende natuurpracht van deze staat. In het oosten van California is bijvoorbeeld Yosemite National Park terug te vinden. Je maakt tijdens een bezoek aan dit park niet alleen kennis met prachtige watervallen, bovendien zijn er ook enorme granieten rotsen terug te vinden en staat het park bekend omwille van haar biologische diversiteit. Een bezoek aan Yosemite National Park mag dan ook absoluut niet op je planning ontbreken!

Een tweede nationaal park welke in California is gelegen is het zogenaamde Death Valley National Park. Het park bestaat eigenlijk uit woestijngebied waar het vooral tijdens de zomermaanden werkelijk bloedheet kan worden. Ondanks het feit dat de Amerikanen zelf niet goed begrijpen waarom toeristen elk jaar opnieuw massaal naar dit park komen afgezakt zijn er toch een aantal interessante zaken te ontdekken. Denk hierbij onder meer aan Furnace Creek evenals Dante’s Peak.

yosemite-national-park-1 death-valley-1

California bezoeken, ook leuk met kinderen!

Enkel en alleen het feit dat California de staat is van de filmsterren zorgt er voor dat niet alleen volwassenen, maar ook kinderen er door worden aangetrokken. Wanneer je een vakantie naar Amerika wil ondernemen samen met je kinderen is het dan ook altijd de moeite waard om de staat California aan te doen. De Universal Studios zullen ongetwijfeld in de smaak vallen, maar vergeet ook niet dat het hier is dat Disneyland is terug te vinden! Volgens velen omschreven als ‘The Happiest Place on Earth’ trekt dit park dat is gelegen in Anaheim, California elk jaar enkele miljoenen bezoekers. Het park is bovendien gelegen ten zuiden van Los Angeles waardoor LA de perfecte uitvalsbasis vormt. Ben je een fan van pretparken of wil je kind graag eens echt helemaal ondergedompeld worden in de unieke sfeer van Disney? Ook dan is een bezoek brengen aan California de moeite meer dan waard!