21-09-2019 :: Boete voor slotje hangen aan Brooklyn Bridge

Wie een romantische vakantie boekt naar een bepaalde stad durft wel eens met het idee te spelen om aan een bekende brug een slotje te hangen. In New York City gebeurt dit in het merendeel van de gevallen aan de zogenaamde Brooklyn Bridge. Steeds meer steden waaronder nu ook New York zien de romantiek van deze daad duidelijk niet in. Sterker nog, zij gaan boetes uitdelen aan mensen die nog een slotje aan een brug durven te bevestigen.

Hoe werkt het precies?

Je liefde bezegelen met behulp van een slotje aan een brug? Een romantischere daad bestaat er eigenlijk niet. Je zet beide namen erop, bevestigt het slotje aan de brug van je keuze en gooit de sleutel in het water. Op deze manier wordt jullie liefde voor altijd bekrachtigd. Helaas zorgen de enorme hoeveelheden sloten nog wel eens voor overlast. Diverse bruggen kreunen dan ook onder het gewicht van de slotjes waardoor ze regelmatig moeten worden verwijderd. Deze extra kosten willen verschillende steden nu voorkomen door boetes uit te delen. In Amerika is de eerste stad die dit doet New York City. Het stadsbestuur is de enorme hoeveelheden slotjes dan ook beu.

Boete van 100 dollar

Trek je, je van bovenstaande helemaal niets aan en ga je bij je volgende bezoekje aan de Brooklyn Bridge toch nog een slotje aan de brug bevestigen? In dat geval riskeer je een boete van 100 dollar (omgerekend zo’n 94 euro). Deze maatregel moet er voor zorgen dat de iconische Brooklyn Bridge uiteindelijk slotjesvrij moet blijven. Of toeristen zich ook daadwerkelijk aan deze regel zullen houden is evenwel nog maar zeer de vraag. Misschien toch de volgende keer maar beter ergens een romantisch restaurantje uitzoeken in New York City?

Afbeelding van dfsym via Pixabay