Blog

 • 19-06-2023 :: Dit moet je regelen voor jouw Amerikaanse rondreis!

  Een rondreis door Amerika staat bij velen hoog op hun bucketlist. Heb jij besloten om eindelijk de droomreis van je leven te maken? Dan zijn er enkele zaken die jij vooraf aan jouw prachtige reis moet regelen. Dankzij deze lijst ben jij ervan verzekerd dat jij alle zaken hebt geregeld voordat jij vertrekt. Zo kan je zorgeloos genieten van jouw lang gekoesterde rondreis!

  ESTA aanvraag

  Een belangrijk punt wat je vooraf hoort te regelen, is jouw ESTA aanvraag. Doe je dit niet? Dan kom jij Amerika niet in. Gelukkig hoef je geen paniek te krijgen, een ESTA aanvragen is namelijk erg gemakkelijk. Weet jij eigenlijk niet precies wat een ESTA is? Dat is erg begrijpelijk, maar gelukkig geen ramp. Een ESTA registratie zorgt namelijk dat jij Amerika binnenkomt. Een ESTA voldoet als je 90 dagen of korter in Amerika verblijft. Blijf je langer? Dan moet je een Visum aanvragen.

  Een verzekering

  Het afsluiten van een goede reis- en zorgverzekering voor jouw vertrek is een absolute must als je naar Amerika gaat. De medische kosten kunnen in Amerika namelijk snel oplopen. Het is daarom ook echt aan te raden om hier vooraf een goede verzekering voor af te sluiten. Vraag desnoods advies bij een verzekeringsmaatschappij. Wij raden het af om zonder verzekeringen naar Amerika te reizen.

  Regel een creditcard

  Misschien heb je er al een, misschien is jouw rondreis wel de reden dat je hem aanschaft. Hoe dan ook, de creditcard is onmisbaar als jij naar Amerika vertrekt. Zo kun je in veel winkels alleen betalen met een creditcard. Ook accommodaties en autoverhuurbedrijven willen vaak dat jij met een creditcard betaald. Mocht jij namelijk schade aan hun spullen veroorzaken, dan kunnen zij de borg inhouden. Als jij netjes verhuurde items weer teruggeeft en achterlaat, krijg jij wel weer gemakkelijk de borg teruggestort.

  Verdiep je in de verkeersregels

  In Amerika zijn veel zaken net wat anders dan in Europa. Zo ook de verkeersregels. Zo staan de afstanden in mijlen aangegeven in plaats van in kilometers. Wat het nog ietsjes lastiger maakt is dat alle regels tussen de verschillende States kunnen verschillen. Lees je daarom ook goed in op de verkeersregels van de State waar jij heen gaat. Een ander punt is goed om te kijken naar de snelheidsregels. In Amerika worden er namelijk goed veel snelheidscontroles uitgevoerd. Je goed inlezen op de toegestane snelheden kan dan ook handig zijn.

 • 04-05-2021 :: 4 tips om jouw vliegreis naar Amerika zo comfortabel mogelijk te maken

  Een vlucht naar Amerika duurt even. Bij een enkeltje van Brussel naar New York gaat het al om zo'n 7 uur en 10 minuten. Wie al eens zo'n trans-Atlantische vlucht heeft doorstaan, kan het bevestigen: dat is lang. Verwacht niet dat je veel uit je raampje kan turen, want het uitzicht bestaat uit oceaan, oceaan en nog meer oceaan. En dat in een vliegende blikkendoos waar kinderen huilen, achterburen op je stoel schoppen en de motoren – gelukkig maar – nooit zwijgen. Toch kan je het jezelf een stuk aangenamer maken. Daarom deze vier tips.

  # 1. Boek de juiste tickets

  Er zijn diverse maatschappijen waarmee je naar Amerika kan vliegen en ze hebben uiteenlopende faciliteiten. Zo kan je vliegen in First Class, waarbij je rekent op luxueuze plaatsjes en heel wat extra service. Lijnrecht daartegenover staat dan weer Economy Class, de laagste klasse en ook degene die het vaakst wordt gebruikt. Daartussen vind je Economy Plus, met iets meer beenruimte. First Class is de meest comfortabele keuze, maar peperduur en niet voor iedereen weggelegd. Als je in Economy Class vliegt, is het goed om te weten dat het comfortniveau niet bij elke maatschappij even groot is. Bij Singapore Airlines reken je in Economy Class bijvoorbeeld standaard op 81 cm beenruimte. Bij Iberia is het afhankelijk van het toestel en varieert dit van 71 tot 81 centimeter. In het Algemeen Dagblad vind je een mooi overzichtje van de beenruimte bij verschillende luchtvaartmaatschappijen.

  # 2. Neem zelf een portie entertainment mee

  In het vliegtuig reken je op enkele extraatjes, zoals een drankje en een schermpje met een selectie aan films en series. Het aanbod is hoe dan ook beperkt en daarom doe je er goed aan om zelf wat entertainment mee te nemen. Boeken zijn een goede keuze omdat ze je urenlang kunnen intrigeren. En met de beste e-reader wordt je handbagage niet ineens superzwaar. Wat je ook kan doen, is enkele podcasts of luisterboeken downloaden zodat je met je ogen dicht op je nekkussentje kan rusten.

  # 3. Schakel het omgevingsgeluid uit

  Hoe je het ook draait of keert: op een vliegtuig krijg je met best veel kabaal te maken. Huilende kinderen, gesprekjes van de buren en ronkende motoren houden je uit je slaap. Oordopjes meenemen is daarom altijd een goed idee. Kies wel voor aangepaste oordopjes, zoals de Alpine FlyFit. Ze houden het geluid buiten, maar verhelpen ook de druk in de oren. Als je van een deuntje wil genieten of naar je podcast wil luisteren, is een koptelefoon met noise cancelling een aanrader. Het sluit je volledig af van je omgeving. Een pluspunt: je kan het ook aansluiten op het videosysteem in het vliegtuig. Een minpunt is dan weer de kabel die je 'bewegingsvrijheid' beperkt. Als je dit vervelend vindt, zijn deze draadloze oortjes met noise cancelling een goed alternatief.

  # 4. Kies je bestemming zorgvuldig

  In de populaire luchthavens in New York, Miami en Los Angeles kom je terecht in een drukte vanjewelste. Het is er vaak een en al chaos, er zijn lange wachtrijen en je bagage vinden is er soms een uitdaging. Wel vaker zijn de controlebeambten er heel nors en doen ze je ongemakkelijk voelen. Bij de kleinere luchthavens gaat het er een stuk rustiger aan toe. Neem bijvoorbeeld Missoula International Airport in Montana. Er zijn slechts twee gates en het is er vrij rustig. Hierdoor heeft men nog echt tijd voor spontaniteit en vriendelijkheid en bespaar je jezelf veel reisstress. Soms zijn het de kleine dingen die het 'm doen.

 • 21-09-2019 :: Upper 5th Avenue blijft duurste winkelstraat

  Veel mensen denken dat de meest exclusieve winkelstraat van de wereld de Avenue des Champs-Élysées in Parijs is. Dat is echter niet het geval. De duurste winkelstraat ter wereld vinden we namelijk terug in New York City en luistert naar de naam 'Upper 5th Avenue'. Het huren van een winkelpand in deze straat is meer dan twee keer zo duur als een winkel in de mooiste laan van Europa. Ook New Bond Street in Londen moet Upper 5th Avenue voor laten gaan. De gemiddelde, jaarlijkse huurprijs is daar immers 'slechts' gelegen op 12.433,60 euro per vierkante meter.

 • 21-09-2019 :: Boete voor slotje hangen aan Brooklyn Bridge

  Wie een romantische vakantie boekt naar een bepaalde stad durft wel eens met het idee te spelen om aan een bekende brug een slotje te hangen. In New York City gebeurt dit in het merendeel van de gevallen aan de zogenaamde Brooklyn Bridge. Steeds meer steden waaronder nu ook New York zien de romantiek van deze daad duidelijk niet in. Sterker nog, zij gaan boetes uitdelen aan mensen die nog een slotje aan een brug durven te bevestigen.

 • 12-12-2016 :: 2 Amerikaanse steden in top 15 veiligste steden ter wereld

  Het Britse bedrijf Economist Intelligence Unit heeft een top 15 samengesteld met 15 van de veiligste steden in de wereld om te bezoeken. Voor het opstellen van deze top 15 heeft het rekening gehouden met verschillende criteria. Het betreft hier niet alleen de digitale veiligheid, maar ook mogelijke gezondheidsrisico, de veiligheid in het verkeer evenals persoonlijke veiligheid. In deze top 15 zijn ook twee Amerikaanse steden terug te vinden. De veronderstelling dat Amerikaanse grootsteden onveilig zouden zijn wordt hiermee naar de eeuwige jachtvelden verwezen.

 • 24-11-2016 :: Grootste waterglijbaan ter wereld sluit definitief

  Afgelopen augustus vond er een dodelijk ongeluk plaats op de grootste waterglijbaan van de wereld. De waterglijbaan bevindt zich in het zogenaamde Schlitterbahn Waterpark in Kansas City, althans vooralsnog, want vandaag raakte het nieuws bekend dat ze voor altijd de deuren heeft gesloten. Reden voor de sluiting is het ongeval dat gebeurde met de 10-jarige Caleb Schwab. Hij werd tijdens de afdaling onthoofd. De twee vrouwen die samen met hem in de raft zaten raakten gelukkig slechts lichtgewond.

 • 19-11-2016 :: Barrow in Alaska krijgt nieuwe naam

  Barrow Alaska

  De kans is erg groot dat je nog nooit eerder van het plaatsje Barrow in het Amerikaanse Alaska van hebt gehoord. Bovendien zal je deze naam in de toekomst ook niet meer zien opduiken, want de inwoners van de meest noordelijke nederzetting van Noord-Amerika hebben er voor gekozen om het thuisbasis een nieuwe naam te geven. Dit zorgde er voor dat op 18 november 2016 om 14h31 plaatselijke tijd voor de laatste keer de zon onder is gegaan in Barrow. Ze komt pas terug op volgend jaar en dat zal gebeuren in het plaatsje Utqiagvik.

 • 18-11-2016 :: Walvis verrast bezoekers van Vrijheidsbeeld

  Het zal je maar overkomen, je brengt een bezoek aan het Vrijheidsbeeld in New York City terwijl er rond je boot plots een walvis wordt gespot. Het is een bijzonder zeldzame verschijning, maar bezoekers van Liberty Island konden er vandaag toch van genieten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat niet alleen het indrukwekkende bouwwerk druk werd gefotografeerd, maar ook het statige dier.