Anchorage

Anchorage

Dat Alaska een staat is die op vele vlakken haar bezoekers weet te verrassen hoeft niet meer te verbazen. Dit geldt niet alleen voor de prachtige natuur die je hier terug kan vinden, maar wat ook te denken van de steden die er deel van uitmaken? Het is jammer dat bijzonder veel reizigers er uitsluitend voor kiezen om de hoofdstad Juneau te bezoeken. Ondanks het feit dat deze stad wel degelijk een bezoekje waard is geldt dat eveneens voor de grootste stad van Alaska, namelijk Anchorage. Deze stad telt in totaal zomaar even 280.000 inwoners. Samen met de voorsteden Chugiak, Eagle River, Eklutna en Girdwood biedt ze dan ook onderdak aan zomaar even 42 procent van de totale bevolking van de Amerikaanse staat Alaska.

Interessante bezienswaardigheden om te ontdekken

Alaska heeft zich door de jaren heen steeds meer en beter gefocust op het toerisme. Dit geldt misschien nog wel in het bijzonder voor Anchorage. In deze stad kan je dan ook heel wat te weten komen over de geschiedenis van de plaats en de staat en uiteraard wordt er bijzondere aandacht geschonken aan de grote aardbeving van 1964 die een ware ravage heeft aangericht en menig aantal huizen in het water van de Cook InLet heeft doen verdwijnen.

In eerste instantie is het tijdens een verblijf in Anchorage bijvoorbeeld aan te raden om het Alaska Experience Center te ontdekken. Hier kan je deelnemen aan twee attracties. Zo is er het theater waar een film wordt afgespeeld over Alaska en haar geschiedenis en is er uiteraard de Alaska Eerthquake Exhibit, een museum met weliswaar beperkte afmetingen, maar die toch bijzonder interessant is voor iedereen die meer te weten wil komen over de verwoestende aardbeving van 1964.

Wil je graag nog meer te weten komen over de aardbeving of zelf enkele plaatsen ontdekken waar ze zo hard heeft toegeslagen? In dat geval mag een bezoek aan Earthquake Park niet ontbreken. Niet alleen is hier een gedenksteen terug te vinden, bovendien kan je er ook een wandeling maken langs de kust waar meerdere woningen door het water werden verzwolgen. Het geeft je een bijzonder gevoel en zorgt er voor dat je toch even stil blijft staan bij de enorme kracht van moeder natuur.

anchorage

Winkelen in Anchorage

Wanneer je er reeds eerder voor hebt gekozen om een rondreis te maken doorheen Alaska zal het je zijn opgevallen dat deze Amerikaanse staat zich op meerdere vlakken weet te onderscheiden ten opzichte van de andere. Dit is onder meer zo op vlak van steden. Buiten Juneau en Anchorage is er dan ook eerder sprake van dorpen waar de grote, Amerikaanse ketens niet of nauwelijks in zijn vertegenwoordigd. Dat is bij Anchorage wel even anders. In deze stad is het dan ook uitstekend mogelijk om lekker te winkelen. In downtown Anhcorage kan je bijvoorbeeld de 5th Avenue shopping mall terugvinden en dat is slechts het neusje van de zalm. Verspreid over de stad zijn dan ook nog tal van andere shoppingcentra terug te vinden die het ontdekken meer dan waard zijn.

Het huren van een camper in Anchorage

In het merendeel van de gevallen wordt Anchorage aangedaan als start- en/of eindbestemming van een rondrit doorheen Alaska met de camper. Op dit vlak zijn er wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. Sta er bijvoorbeeld bij stil dat je de eerste nacht na een transatlantische vlucht in de stad zelf zal moeten overnachten. Verhuurbedrijven staan het namelijk niet toe dat je na een dergelijke vlucht nog met de camper de weg op gaat. Dit hoeft echter geen enkel probleem te vormen, want zoals je reeds hebt kunnen lezen op deze pagina is Anchorage een stad in Alaska waar je als reiziger heel wat kan ontdekken en beleven!