Alaska

Alaska is misschien wel één van de meest bijzondere staten van Amerika. Van deze staat is bekend dat ze beschikt over een zeer lage bevolkingsdichtheid die zich dan ook nog eens in het bijzonder concentreert op de zuidkust. Ongeveer een kwart van de mensen die op vandaag in Alaska wonen zijn er ook daadwerkelijk geboren. In het bijzonder heel veel jonge mensen komen van de Amerikaanse westkust naar hier wonen op zoek naar avontuur. Dat is dan ook precies wat je in deze bijzonder veelzijdige staat kan vinden. Wanneer je een liefhebber bent van pure natuurpracht en gezellige, rustige dorpjes, dan zijn we er nu al zeker van dat een rondreis doorheen de Amerikaanse staat Alaska ongetwijfeld iets voor jou is!

Noordelijke ligging

Indien je er aan denkt om een reis te ondernemen naar Alaska ben je, je ongetwijfeld bewust van de noordelijke ligging waar deze staat over beschikt. Deze noordelijke ligging zorgt er voor dat je tijdens een bezoek in de zomerperiode kan rekenen op zeer korte nachten. Bezoek je bijvoorbeeld de stad Fairbanks? Dan krijg je te maken mte nachten die korter zijn dan vier uur. Uiteraard is dit de eerste dagen best even wennen, maar anderzijds heb je op deze manier wel erg veel tijd om al het moois te ontdekken dat deze Amerikaanse staat voor jou in petto heeft!

Ondanks de noordelijke ligging van de staat Alaska moet het verder gezegd dat de temperaturen er tijdens de zomermaanden zeer aangenaam kunnen zijn. Ze kunnen in deze periode dan ook zomaar oplopen tot een mooie 25 graden. Vergis je echter niet, deze mooie temperaturen die worden behaald tijdens de dag gaan ’s nachts grandioos onderuit. Omwille van deze reden is het dan ook altijd aan te raden om buiten een beetje zomerkleding ook warme kledingstukken in je koffer voor Alaska te stoppen.

Een staat met een uitmuntende natuurpracht

De belangrijkste reden waarom heel veel reizigers er voor kiezen om Alaska te bezoeken gaat ongetwijfeld schuil in de ronduit indrukwekkende natuurpracht waar je hier mee wordt geconfronteerd. Tijdens je verblijf in Alaska zal je dan ook kennis kunnen maken met vulkanen, gletsjers, kolkende rivieren en uitgestrekte meren en ga zo maar door. In deze uitgestrekte en vaak ongerepte natuur zijn als vanzelfsprekend ook heel wat dieren terug te vinden die bij ons heel wat minder vanzelfsprekend zijn. Kijk er bijvoorbeeld niet vreemd van op wanneer je tijdens een uitstap plots een grizzly beer ziet verschijnen en wat verder ook te denken van walvissen en elanden? Alleen al de aanwezigheid van deze dieren zorgt voor een extra bijzondere ervaring.

Denali Nationaal Park

Wanneer we je slechts één hoogtepunt van Alaska zouden mogen aanraden zou dat uiteraard het Denali Nationaal Park zijn. Het betreft hier eigenlijk de hoogste berg van de Verenigde Staten, namelijk Mount McKinley. In principe is nooit de volledige berg zichtbaar omdat de top vaak schuilgaat achter dikke bevolking. Dat is evenwel niet altijd het geval, dus misschien heb je wel geluk! Tijdens een bezoek aan dit nationaal park kan je, je laten verbazen door de prachtige natuur met haar indrukwekkende gletsjers. In het nationaal park wonen verder ook heel wat dieren. Zo zijn er zwarte en grizzly beren in terug te vinden evenals elanden en vossen. Bovendien kan je hier ook de bijzonder zeldzame Golden Eagle spotten.

Een staat die je gezien moet hebben

Uiteraard is bovenstaande nog maar het topje van de ijsberg. Enkele van de andere aanraders tijdens een bezoek aan de staat Alaska zijn dan ook onder meer de oude mijnstad McCarthy, de hoofdstad Juneau evenals Hatcher Pass. Wie weet kan je in de omgeving van deze laatste wel een beetje goud vinden! Hoe dan ook, ben je niet meteen weg van de Amerikaanse grootsteden of wil je gewoon even heerlijk tot rust komen in een ongerepte en indrukwekkend mooie natuur? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om er voor te kiezen om de Amerikaanse staat Alaska te ontdekken!