04-05-2021 :: 4 tips om jouw vliegreis naar Amerika zo comfortabel mogelijk te maken

Een vlucht naar Amerika duurt even. Bij een enkeltje van Brussel naar New York gaat het al om zo’n 7 uur en 10 minuten. Wie al eens zo’n trans-Atlantische vlucht heeft doorstaan, kan het bevestigen: dat is lang. Verwacht niet dat je veel uit je raampje kan turen, want het uitzicht bestaat uit oceaan, oceaan en nog meer oceaan. En dat in een vliegende blikkendoos waar kinderen huilen, achterburen op je stoel schoppen en de motoren – gelukkig maar – nooit zwijgen. Toch kan je het jezelf een stuk aangenamer maken. Daarom deze vier tips.

# 1. Boek de juiste tickets

Er zijn diverse maatschappijen waarmee je naar Amerika kan vliegen en ze hebben uiteenlopende faciliteiten. Zo kan je vliegen in First Class, waarbij je rekent op luxueuze plaatsjes en heel wat extra service. Lijnrecht daartegenover staat dan weer Economy Class, de laagste klasse en ook degene die het vaakst wordt gebruikt. Daartussen vind je Economy Plus, met iets meer beenruimte. First Class is de meest comfortabele keuze, maar peperduur en niet voor iedereen weggelegd.

Als je in Economy Class vliegt, is het goed om te weten dat het comfortniveau niet bij elke maatschappij even groot is. Bij Singapore Airlines reken je in Economy Class bijvoorbeeld standaard op 81 cm beenruimte. Bij Iberia is het afhankelijk van het toestel en varieert dit van 71 tot 81 centimeter. In het Algemeen Dagblad vind je een mooi overzichtje van de beenruimte bij verschillende luchtvaartmaatschappijen.

# 2. Neem zelf een portie entertainment mee

In het vliegtuig reken je op enkele extraatjes, zoals een drankje en een schermpje met een selectie aan films en series. Het aanbod is hoe dan ook beperkt en daarom doe je er goed aan om zelf wat entertainment mee te nemen. Boeken zijn een goede keuze omdat ze je urenlang kunnen intrigeren. En met de beste e-reader wordt je handbagage niet ineens superzwaar. Wat je ook kan doen, is enkele podcasts of luisterboeken downloaden zodat je met je ogen dicht op je nekkussentje kan rusten.

# 3. Schakel het omgevingsgeluid uit

Hoe je het ook draait of keert: op een vliegtuig krijg je met best veel kabaal te maken. Huilende kinderen, gesprekjes van de buren en ronkende motoren houden je uit je slaap. Oordopjes meenemen is daarom altijd een goed idee. Kies wel voor aangepaste oordopjes, zoals de Alpine FlyFit. Ze houden het geluid buiten, maar verhelpen ook de druk in de oren. Als je van een deuntje wil genieten of naar je podcast wil luisteren, is een koptelefoon met noise cancelling een aanrader. Het sluit je volledig af van je omgeving. Een pluspunt: je kan het ook aansluiten op het videosysteem in het vliegtuig. Een minpunt is dan weer de kabel die je ‘bewegingsvrijheid’ beperkt. Als je dit vervelend vindt, zijn deze draadloze oortjes met noise cancelling een goed alternatief.

# 4. Kies je bestemming zorgvuldig

In de populaire luchthavens in New York, Miami en Los Angeles kom je terecht in een drukte vanjewelste. Het is er vaak een en al chaos, er zijn lange wachtrijen en je bagage vinden is er soms een uitdaging. Wel vaker zijn de controlebeambten er heel nors en doen ze je ongemakkelijk voelen. Bij de kleinere luchthavens gaat het er een stuk rustiger aan toe. Neem bijvoorbeeld Missoula International Airport in Montana. Er zijn slechts twee gates en het is er vrij rustig. Hierdoor heeft men nog echt tijd voor spontaniteit en vriendelijkheid en bespaar je jezelf veel reisstress. Soms zijn het de kleine dingen die het ‘m doen.