12-12-2016 :: 2 Amerikaanse steden in top 15 veiligste steden ter wereld

Het Britse bedrijf Economist Intelligence Unit heeft een top 15 samengesteld met 15 van de veiligste steden in de wereld om te bezoeken. Voor het opstellen van deze top 15 heeft het rekening gehouden met verschillende criteria. Het betreft hier niet alleen de digitale veiligheid, maar ook mogelijke gezondheidsrisico, de veiligheid in het verkeer evenals persoonlijke veiligheid. In deze top 15 zijn ook twee Amerikaanse steden terug te vinden. De veronderstelling dat Amerikaanse grootsteden onveilig zouden zijn wordt hiermee naar de eeuwige jachtvelden verwezen.

New York City op de tiende plaats

Op de 10de plaats in de top 15 is de Amerikaanse metropool New York City terug te vinden. Deze grootstad wordt jaarlijks door een enorm aantal toeristen van over de hele wereld bezocht en heeft door de jaren heen heel wat inspanningen gedaan om de veiligheid van niet alleen haar inwoners, maar ook haar bezoekers te waarborgen. Ondanks het feit dat er nog steeds plaatsen zijn in New York waar je als toerist beter niet komt, zeker na het ondergaan van de zon, is dit met stip één van de veiligste steden in de wereld om je vakantie door te brengen.

Uitnodigend San-Francisco

Dat San-Francisco over een zeer uitnodigend karakter beschikt als stad is algemeen bekend. De stad heeft ook een open geest tegenover met name holebi’s. San-Francisco blijkt evenwel ook op vlak van veiligheid uitstekend te scoren. Ook hier geldt dat je alleen een beetje gezond verstand moet gebruiken en bepaalde omgevingen moet vermijden. Indien je hier rekening mee houdt zal je merken dat San-Francisco een bijzonder fijne stad is waar je in alle veiligheid in kan verblijven en ongetwijfeld onvergetelijke momenten in zal beleven.

Foto: Alexey Malashkevich / Shutterstock